Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

När vi säger "församling" så menar vi så här

För dig kanske det inte är självklart vad en församling är för något. Här ska vi försöka förklara för dig hur vi tänker.

Foto:Niclas Ljung

En församling inom frikyrkan, som EFK är en del av, är inte helt samma sak som en församling inom Svenska kyrkan. Var du bor avgör vilken församling du tillhör inom Svenska kyrkan. I frikyrkan kan det finnas flera olika församlingar på en och samma ort. Du bestämmer själv vilken av dessa du vill tillhöra.
Det finns lite olika sätt att beskriva en församling. Utgångspunkten är att man är en grupp människor som tror på Jesus och tillsammans vill lära känna Gud djupare och njuta av gemenskapen med honom. Gruppen kan vara liten eller stor.
Som församling möts kristna på olika sätt för att hjälpa varandra att leva ett vardagsliv med Jesus. Det gör vi för att:
... vi gemensamt vill växa som människor till den potential Gud har för var och en
... berätta om Jesus för andra
... finnas till och hjälpa andra
... tillbe och tacka Gud för allt det han är och har gjort för oss människor.
Du kan bli medlem i en församling genom att bli döpt som en följd av din egen tro på Jesus. Detta är en process för oss alla. Prata med en pastor i en av våra församlingar om du vill veta mer.

Precis som Jesus, vill församlingen uttrycka omsorg om varje människa och utmana till att leva ett kärleksfullt och generöst liv. Det är vår riktning. Ibland fungerar det utmärkt, ibland mindre bra. Gud är full av nåd och förlåtelse mot oss människor och vill hjälpa oss att hela tiden hålla fast vid denna riktning.

Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+