Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Vill du arbeta utomlands?

Här hittar du EFKs lediga tjänster med utlandsplacering. Inom EFKs gemensamma arbete finns också möjlighet att göra internationella insatser genom praktikantprogrammet StepOut och de olika folkhögskolorna.

 

* EFK söker landansvarig missionär för Centralafrikanska republiken, Region Afrika

Om Evangeliska Frikyrkan

EFK är en församlings- och missionsrörelse där cirka 300 församlingar med cirka 34 000 medlemmar samverkar. Visionen är: "Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen". Den internationella missionen bedrivs i ett 40-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. I samtliga regioner finns utlokaliserade resurscenter med mandat att arbeta med partner, projekt och personal i fält. EFK har fyra fokusområden i det internationella arbetet: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Hållbar försörjning och Mot människohandel.

Vi söker dig som vill vara en del av EFKs arbete i Afrika och fungera som mentor och rådgivare. Det är viktigt att du kan samarbeta och anpassa dig till den afrikanska kulturen och vara en del av den afrikanska kyrkans utveckling och stötta dess ledarskap. Vi ser att du har erfarenhet av ledarskap och har ekonomisk kompetens, administrativ förmåga samt vana med projekthantering. Goda kunskaper i franska är nödvändiga.

Om du som sökande har familj vill vi anställa även make/maka. Vi vill då att kompetens för make/maka ska vara av relevans för EFKs arbete i Centralafrikanska republiken (RCA) eller region Afrika i övrigt. Kompletterande kompetenser hos make/maka kan vara erfarenhet av ledarträning, administration, it/teknik, sjukvård, pedagogik, ekonomihantering och projekthantering.

Placering

Det finns några alternativ gällande placering. Rekryteringsprocessen kommer att visa lämpligast lösning beroende på den sökandes erfarenhet, personlighet, familjesituation och ev. maka/makes kompetens.

Missionscentret i Nelspruit, Sydafrika Här sker samordning av region Afrikas projekt och insatser. Du/ni blir en del av arbetslaget på MC och jobbar självständigt men i team-miljö. Regelbundna resor till RCA ingår då i tjänsten.  

Centralafrikanska republiken, RCA Du/ni bor i Berberati eller Gamboula i västra RCA och arbetar nära tillsammans med vår samarbetskyrka Église Évangélique Baptiste i församlings- och organisationsutveckling samt i deras omfattande sociala arbete som genomförs genom deras organ ADIH. Regelbunden kontakt hålls med Missionscentret i Sydafrika.

Vi vill att du delar Evangeliska Frikyrkans vision och värderingar samt att du går/gått missionskursen på Örebro Missionsskola. Teologisk utbildning eller bibelskolestudier är meriterande.  Du ska genomgå EFKs rekryterings- och förberedelseprocess för utlandspersonal och ha fullt församlingsunderhåll klart innan tjänsten kan tillträdas. Du kommer själv att vara en aktiv del av insamlingsprocessen.

Tillträde sommaren 2017 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Regionledare EFK Afrika
Andreas Dagernäs andreas.dagernas@efk.se

Anneli Dagernäs anneli.dagernas@efk.se

Programledare Internationella programmet
Josefin Fållsten josefin.fallsten@efk.se

 

Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

2011-08-13
Lediga tjänster

2011-08-13
Internationellt

2012-08-20
EFKs skolor

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+