Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

EFK lanserar Missionsakademin

I mars startar EFKs Missionsakademi. Det är en möjlighet för missionsintresserade församlingsmedlemmar att tillsammans fördjupa kunskapen och bli involverade i internationell mission.

I Missionsakademin får missionsengagerade församlingsmedlemmar möjlighet att tillsammans bearbeta aktuella utmaningar och möjligheter i EFKs stora gemensamma internationella arbete. Deltagarna kommer bland annat att få stifta närmare bekantskap med flera av EFKs internationella partners och få verktyg att arbeta med att höja missionsengagemanget i församlingen.

– Jag ser fram emot att i ännu högre grad samäga vår internationella mission i processer och samtal, säger Josefin Fållsten, programledare för EFKs Internationella program.

Missionsakademin håller på från mars till november, och inleds och avslutas med fysiska träffar på Götabro kurs- och konferensgård. Däremellan hålls fyra webbaserade lektioner.

Stefan Rosth är huvudledare för mission i Lugnetkyrkan, Falun. Han är en av de som kommer att delta i Missionsakademin.

”Det är viktigt att möta andra missionsråd och dela erfarenheter med varandra”

Stefan Rosth är huvudledare för mission i Lugnetkyrkan, Falun.

Varför kommer du att delta i Missionsakademin?

– Jag tror att det är viktigt att få möta andra missionsråd och dela erfarenheter med varandra. Jag tror också att det är viktigt att få fördjupas i kunskap kring de missionsutmaningar som vi enskilt och gemensamt står i, och få lite framtidsspaning.

Vad hoppas du få med dig från träffarna?

– Jag hoppas att vi får med oss ganska mycket "matnyttigt". Ett exempel kan vara hur vi kan förbättra kommunikation och uppnå en närmare relation mellan oss som församling i Sverige och våra systerkyrkor i världen. Det kan även vara att få redskap för att motivera och inspirera för ökat internationellt missionsengagemang och sändande. Och jag ser också fram emot att samtala om en mängd viktiga saker, som missionsrådens roll i församlingen, flexibelt sändande av missionärer och missionsutbildningen PROMIS.

Större ägarskap i den gemensamma missionen

Missionsakademin är ett av flera tillfällen under året, där missionsråd får möjlighet att bli mer involverade i EFKs gemensamma mission. Andra tillfällen under året är Torpkonferensen och den årliga missionskonferensen All makt i himmelen och på jorden. Missionsakademin är ett samarrangemang mellan Örebro folkhögskola, Missionsinstitutet vid Örebro Teologiska Högskola och EFKs Internationella program.

Anmäl dig senast 22 februari! www.efk.se/missionsakademinlänk till annan webbplats

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+