Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Julupprop för familjer på flykt

Tillsammans med andra kyrkor och samfund i Sveriges kristna råd ställer sig EFK bakom Juluppropet - för en human migrationspolitik! På lite drygt två veckor har över 32 500 personer skrivit under.

I EFKs församlingar har tusentals flyktingar blivit välkomnade i språkcaféer, internationella knytkalas och språkhjälp. På många håll märker församlingarna hur Sveriges politik skapar oro hos barn och splittrar familjer. Därför gör EFK tillsammans med många kyrkor och samfund i Sveriges kristna rådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ett julupprop.

Juluppropet uppmanar regeringen att:

  • ge barn och unga rätt till trygghet och framtidstro
  • ge alla som beviljas asyl i Sverige rätt till familjeliv
  • undanröja praktiska hinder mot familjeåterförening

Uppropet pågår fram till 31 januari, då alla insamlade underskrifter lämnas till regeringen.

Du kan också underteckna uppropet här!länk till annan webbplats

Utdrag ur Juluppropet

"Under 2016 har det skett en drastisk förändring i svensk asyl- och flyktingpolitik. I juni röstade riksdagen för en ny och restriktiv asyllagstiftning. Men inte bara lagen, utan också myndigheternas tillämpning har stramats åt. Människor på flykt riskerar att beskrivas som en social och ekonomisk belastning och ett problem som bör lösas utanför Sveriges gränser. Vi är många som är djupt oroliga över den teknifiering, empatilöshet och avhumanisering som kommer till uttryck i den nuvarande asylpolitiken och i diskussionen kring den. Särskilt drabbade är barn och unga, som berövas hopp och framtidstro."

Läs uppropet i sin helhet här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+