Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Skänningeanstalten springer för Paraguay och du kan sponsra!

Ryttargårdskyrkan och Liljeholmens folkhögskola arrangerar nästa helg ett Varva för världen-lopp för de boende på Skänningeanstalten, några mil utanför Linköping. Tillsammans kommer de att springa för att hjälpa utsatta barn och familjer i Paraguay.

Under 2017 arrangeras Varva för världen på minst tio platser runt om i Sverige.

Daniel Bjurhamn, rektor på Liljeholmens folkhögskola och medlem i Ryttargårdskyrkan, ser fram emot dagen:

– Vi hoppas att dagen kommer innehålla mycket glädje för de boende på anstalten. Glädje i att göra något tillsammans, att träna inför ett mål och att göra något för barn och familjer i Paraguay.

Loppet går av stapeln på söndag 20 november. De boende på Skänningeanstaltens klosteravdelning springer eller går så många varv som möjligt på 20 minuter och enskilda givare satsar 1 kr eller mer per varv. Summan av gåvorna dubblas av ett antal sponsorer upp till 22 000 kr. Förhoppningen är att de boende kommer att hinna 125-175 varv tillsammans.

– Idén kom när jag besökte klosteravdelningen en söndag och berättade om mitt eget idrottande. Jag förstod då att fler löptränar och styrketränar och tänkte att detta måste vi uppmuntra och göra något större av, berättar Daniel.

– Responsen har blivit stor från de boende som tränar för fullt och även anstaltsledningen vill vara med och springa.

Ge barn i Paraguay en trygg tillvaro

Pengarna som samlas in går till ett av EFKs projekt i Paraguay, som hjälper barn och deras familjer att lämna fattigdom. Utbildningen i landet har stora brister och många barn lämnar skolan utan att kunna läsa och räkna ordentligt. Projektet erbjuder barnen läxhjälp och fritidsaktiviteter, som till exempel danslektioner, fotboll och volleyboll.

Du kan vara med och sponsra! Anmäl dig som sponsor här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill din församling också arrangera en folkfest?

Under nästa år arrangeras minst tio Varva för världen-lopp runt om i hela Sverige. Din församling kan också anordna ett Varva för världen-lopp i ert bostadsområde eller stad. Ta chansen att samla in pengar till behövande och samtidigt bygga relationer med samhället där er församling finns! Kontakta Mattias Davén för att få veta mer: mattias.daven@efk.se eller 072-202 98 68. Du kan också läsa mer på varvaförvärlden.selänk till annan webbplats.

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+