Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Frizon: Tusentals ungdomar söker sina rötter!

Idag börjar Festivalen Frizonlänk till annan webbplats. Tusentals ungdomar reser från hela Sverige till en åker i Närke där människor mött Gud sedan 1886. I den klassiska Torpladan, i mjuka 70-tals soffor utställda i seminarietält, i dansgolvets dunkande musik, i förtroliga samtal på caféer söker ungdomar sin identitet, sina rötter, sin framtid och sin frälsare.

Gudstjänsterna i den anrika Torpladan är festivalens stora samlingspunkt. Bilden är från festivalen 2015. Foto: Fredrik Lindé

I år har festivalen tema ”Rötter”. På Frizon har det årliga temat väldigt stor plats. Det genomsyrr allt från gudstjänster, panelsamtal, seminarier och konst på området. På festivalens hemsida finns en tematext där det bland annat står:

Rotlöshet och otrygghet kännetecknar vår värld just nu. Människor rycks upp från sina hem och tvingas fly. Människor brottas med vilka de är och vilka de vill vara. Ursprung och utseende, åsikter och talanger kan ge bekräftelse i nuet, men vi lever i en värld som förändras. Var har vi vår grund och varifrån får vi näring? Gud bjuder in oss att vara del i en större historia, som handlar om mer än oss själva. En historia som tar oss tillbaka till våra rötter, ger oss upprättelse och räddning.

I Bibeln beskrivs Guds folk ibland som ett träd. Ett träd som kan växa och bära frukt. Stundtals befinner vi oss i uttorkad mark och ibland finns det saker som hindrar oss från att se Guds ljus. På Frizon vill vi leva tro som både sträcker sig mot himlen och som kämpar sig nedåt för att få dricka ur djupa källor. Jesus kommer med liv och förnyelse bland det som vissnar och förmultnar.

Rötter för flyktingar

Men temat har också utmanat festivalens ledningsgrupp att tänka utanför sitt egna letande efter rötter. I en intervju med lokala dagstidningen Nerikes Allehandalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster berättar projektledaren Rebecka Werner om hur flyktingkrisens offer får chans att växa nya rötter i Sverige.
– Vi kommer även försöka fråga oss vad vi kan göra för de som är på flykt. Vi har bland annat bjudit in ungdomar från asylboenden som får gå gratis på festivalen och vi har engagerat ett annat boende som volontärer. Jag tror att det här är ett jättebra sätt att jobba med integrering. Det ska bli jättespännande, säger Rebecka Werner.

Läs bibeltexter på festivalens tema

Även utställare på festivalen och andra organisationer ger material för årets tema. Organisationen Bibeln idaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har bland annat en bibelläsningsplan utifrån temat i sin app Bibelstundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Festivalen har också fem scener där det blir konserter på kvällarna. Samuel Ljungblahdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hansam/Noveaulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hanna Järverlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Boris Renélänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Sabina Ddumbalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är några av de mer kända artisterna. Årets nya scen Loftet blir platsen för mer lågmäld musik.
– Vi är så glada att vi fått till en scen som passar för nära och avskalade spelningar, säger Mattias Frändå, bandbokare på Frizon.

Mer information och festivalpass

Mer information och länkar till festivalens sociala medier finns på  www.frizon.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du också köpa biljetter och festivalpasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För att gå in på området måste man vara född 2000 eller tidigare. Yngre barn får endast komma in på området i sällskap med målsman. Nytt för i år är att det är möjligt att köpa enstaka biljetter till några av konserterna. Här kan du läsa mer om att de som fyllt 50 år får komma in gratis på festivalen och mycket mer!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Campingen är gratislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och det går bussar från Örebrolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för den som reser kollektivt till festivalen.

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+