Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Sol, glädje och utmanande möten på årets Torpkonferens

Idag är sista dagen av den 130:e Torpkonferensen. Det har varit en vecka med intressanta seminarier, välbesökta konserter, utmanande gudstjänster och många glada besökare.

Foto Samuel Åhl

– Det bästa med årets konferens har varit alla möten, berättar Frida Vingren, en av projektledarna. Man har fått umgås med gamla vänner som man inte träffar så ofta och också fått möjlighet att lära känna nya människor. Och man har fått möta Gud – både i Ladan och på seminarier, men också i matkön, vid fikabordet och i förtältet. Alla delar har varit en gudstjänst.

Årets tema: Exodus – befriad och sänd

Temat för veckan var ”Exodus – befriad och sänd”, och veckans gudstjänster och seminarier tog sig an Andra Mosebok.

– Genom hela veckan har talarna vänt och vridit på temat på ett spännande sätt, berättar projektledaren David Lindé.

Veckans program inleddes med ett kvällsmöte med förkunnelse av EFKs missionsdirektor Daniel Norburg. Under veckan medverkade sedan en rad olika förkunnare. Bland dem fanns Linnea Åberg, EFKs regionledare i Asien, och Lisa Fredlund, pastor i Östermalmskyrkan i Kristianstad. Mest långväga var brittiske Mike Pilavachi, ungdomsrörelsen Soul Survivors grundare, som medverkade i gudstjänster och seminarier under helgen.

Turnépremiär och stämningsfulla konserter

På midsommarafton och midsommardagen samlades flest besökare. Vädret visade sig på gott humör, särskilt under lördagen då många passade på att njuta i solen och värmen. På midsommaraftons kväll bjöd Carola på turnépremiär i den näst intill helt fyllda Ladan. Under hela veckan fanns gott om möjligheter att njuta av musik. Peter Hallström, Andrew Peterson, Hedvig och Selma samt Doug Seegers var några av dem som höll konsert.

Välbesökta samlingar för och med barn och unga

De olika barn- och ungdomsmötena samlade som vanligt många. Till Kalas, Schvungs och det senaste tillskottet för 11-13-åringar Diggits samlingar ringlade köerna av förväntansfulla barn och unga långa. Också Tonårskonferensen, med bibelstudium och nattmöten i Ladan, drog många. 

Folkfest till förmån för Centralafrikanska republiken

Varva för världen, det lopp som gjorde premiär på förra årets konferens, gjorde återigen succé. Omkring 240 springsugna och glada personer i olika åldrar deltog i loppet och samlade in pengar till krisdrabbade i Centralafrikanska republiken. Genom att samla egna givare som sponsrar varje varv, gällde det att springa så många 450 meters-varv som möjligt på 20 minuter. De insamlade pengarna dubblas sedan av loppets huvudsponsorer Arbetshälsa och Husman Lokaler AB. Deltagandet var rekordstort och över 240 000 kr samlades in. Dessa pengar kommer att bli till mat, sjukvård, utbildning och mikrolån som långsiktigt lyfter människor ur fattigdom. Torsdagens folkfest på Torp blir till glädje för många. Under året arrangeras Varva för världen på flera platser i landet. Du kan se var på www.varvaförvärlden.se

Ideella gör att konferensen fungerar

Torpkonferensen engagerar många ideella.

– Det krävs mycket folk för att en sådan här konferens ska fungera, säger Frida. Vi uppskattar alla som är med och hjälper till på olika sätt – stort som smått. Det hade inte gått utan allas insatser och engagemang. Vi bär konferensen tillsammans.

Vill du ha mer om Torp?

Kolla gärna in hashtaggen #torp2016 på instagram så får du se konferensen i bilder – från besökarnas perspektiv.

  • Tidningen Dagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har funnits på plats under veckan, och skrivit flera reportage och artiklar.

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+