Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Frikyrkokartan ritas om - ny rapport om frikyrkans utveckling i Sverige

Frikyrkan tappar i de län där den traditionellt har varit som starkast, men växer i städerna. Det visar rapporten "Frikyrkokartan ritas om", som undersökt frikyrkans utveckling i Sverige åren 2000-2015.

Rapporten visar att frikyrkan i Sverige går igenom en geografisk omfördelning med ett tydligt mönster. Frikyrkan fortsätter att tappa i de områden av landet där den traditionellt har stått som starkast, som till exempel i Småland, Östergötland och Västerbotten. Däremot växer den i län som Mälardalen och i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Øyvind Tholvsen, programledare för EFKs Sverigeprogram, har tagit fram rapporten i samarbete med Nätverken för församlingsgrundande och församlingsutveckling.

– I flera delar, och särskilt i Stockholm, är växten större än befolkningstillväxten, berättar han. I Stockholms län har frikyrkornas medlemsantal växt med 14,4 % mellan 2010 och 2015. Frikyrkan flyttar till staden och i synnerhet till storstaden.

Antalet församlingar minskar, men frikyrkan tappar inte längre medlemmar

Rapporten visar på utmaningar. Antalet församlingar i Sverige fortsätter att minska. Det gäller särskilt i mer glesbefolkade områden av landet. Men siffrorna visar också att medlemsminskningen har avstannat under de senaste fem åren.

Vill du veta mer?

Läs rapporten i sin helhet på www.efk.se/frikyrkokartan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du läsa ett större reportage som tidningen Dagen har gjort utifrån rapporten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+