Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Hans Lindstrand blir ansvarig för Barnhjälpen, Ge för livet och Livgivande företag

– Alla som ger ska känna en delaktighet och en wow-känsla - att de är med och bidrar! Det säger Hans Lindstrand, som i april blir verksamhetschef för en ny insamlingsenhet inom EFK. Han ska ta ett samlat grepp om EFKs gemensamma insamlingskanaler för att ge ännu mer tillbaka till givarna.

Hans Lindstrand.

Att Barnhjälpen, Ge för livet och Livgivande företag, tre insamlingskanaler som samlar in pengar till EFKs gemensamma internationella arbete, nu samlas i samma enhet handlar om att de på så sätt har potential att bli bättre, berättar Daniel Norburg, EFKs missionsdirektor. Hans Lindstrand kommer att få utrymme att själv vara med och utveckla arbetet i den nya enheten på bästa sätt.

Ge mer tillbaka till givarna

Hans vill bland annat se att församlingarna i större utsträckning ska känna att Barnhjälpen, Ge för livet och Livgivande företag kan vara ett stöd och en resurs i deras arbete med insamling och mission.

– Församlingarna ska känna att vi vill arbeta för dem och vara deras förlängda arm i insamlings- och missionsarbetet, säger han.

Hans vill också att alla som ger ska känna en större delaktighet i det de ger till. Mycket handlar om att ge mer tillbaka till givarna, så att de känner att de är med och möjliggör förändring i människors liv.

– Det görs så fantastiskt mycket bra arbete i rörelsen - jag vill vara med och bidra till att det blir känt!

Med i ledningsgruppen för Internationella programmet

Något som kommer att ge Hans goda förutsättningar för det är att han som verksamhetschef för den nya insamlingsenheten kommer att finnas med i ledningsgruppen för EFKs internationella program. Det ska ge honom och insamlingsarbetet en närhet till de projekt som de samlar in till. Det kommer också att innebära att insamlingsperspektivet kommer närmare in i internationella programmet.

– Jag och vi som arbetar med insamling kommer att vara gångjärnet mellan internationella programmet och givarna, säger Hans.

Ser fram emot att sätta igång

Hans har sedan tidigare lång erfarenhet av mission och insamling, och har tidigare varit både missionär och regionledare inom EFK. Han kommer närmast från missionsorganisationen Ljus i Öster, där han varit missionsledare i sju år. Han ser nu fram emot att sätta igång med sin nya tjänst i april:

– Tänk att få vara 58 år och få en sådan här utmaning. Jag känner mig pånyttfödd! Jag har haft jättebra år på Ljus i Öster, men man når en punkt då man känner att man gjort vad man kan och att det är dags att någon annan kommer och tar över. Här finns det mycket att arbeta med; här finns det mycket jag kan bidra med!


Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+