Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Bygg församling för och med alla åldrar med hjälp av ny webbkurs

I flera församlingar pågår idag spännande samtal om hur man är en
levande, växande och relevant församling med alla åldrar. Man utvecklar
gudstjänster, samtalar i ledargrupper och tar olika initiativ. Nu finns
ett bra redskap för att sätta igång och fördjupa viktiga samtal
bland både ledare och andra – en alldeles gratis webbkurs.

I fyra olika avsnitt på cirka 20 minuter vardera sätts fokus på: Gud, familj och församling som en helhet, Hemmet som kyrka, Kyrkan som hem och En relevant församling för unga människor. Varje avsnitt innehåller en kort introduktion, ett undervisande pass, ett uppföljande samtal samt förslag på frågor och övningar att arbeta vidare med i den egna gruppen som ser och lyssnar till avsnitten.

I kursen medverkar Niclas Ljung, pastor i Immanuelskyrkan Malmö, Maria Furusand (se bild), pastor i Folkungakyrkan Stockholm, och Susanne Olofsson som arbetar med barn och familj i EFKs Sverigeprogram.

En användbar kurs i olika sammanhang

– Kursen passar bra för många olika grupper och sammanhang - ett barn- och ungdomsråd, en församlingsledning, en grupp söndagsskolledare, en gudstjänstgrupp, en cellgrupp och en styrelse, till exempel, berättar Susanne. Man kan dra nytta av kursen som helhet eller använda olika delar av den exempelvis för ett läger i församlingen, en fördjupningsdag eller varför inte som inspiration för en gudstjänstserie?

Mer information om kursen, alla filmer och en enkel guide med samtalsfrågor finns på www.efk.se/levaforsamlinglänk till annan webbplats.

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+