Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Hög tid att söka till PROMIS

Vill du veta mer om Guds stora missionsplan och hur den är aktuell även i vår tid? Vill du arbeta i interkulturella sammanhang? Nu är det dags att söka till vårens studier på Programmet för mission och interkulturella studier (PROMIS).

Studenter på PROMIS under en lektion.

Inför vårterminen har man bland annat infört nätbaserade moment. i utbildningen.

– Att börja genomföra vissa studiemoment nätbaserat är ett försök att möta den allt större efterfrågan från våra studenter att kunna studera hemifrån, säger Maria Karlsson, utbildningsföreståndare för PROMIS.

– Totalt är det åtta av terminens 20 studieveckor som blir helt nätbaserade till våren. På det sättet vill vi försöka underlätta vardagssituationen för våra studenter, fortsätter hon.

En annan nyhet är att programmet nu har ökat fokus på integrations- och religionsmötesfrågor. På det sättet vill Missionsinstitutet att PROMIS på ett bättre sätt ska utrusta kristna för att möta människor från andra religioner och kulturer även på plats hemma i Sverige. I programmet ingår totalt fyra delkurser: Missionskunskap, Integration och religionsmöte, Kulturförståelse samt Kyrkan och världen.

Läs mer om utbildningen och sök senast 1 december!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hanne Carlsson.

Hanne Carlsson gick PROMIS innan hon reste ut som missionär.

Vad har PROMIS betytt för dig?

Hanne Carlsson gick ut utbildningen i våras och reste tidigare i höst ut som missionär i Serbien. Vi frågade Hanne vad studierna har betytt för henne.

Vad tycker du om utbildningen?

Utbildningen var stimulerande och berikande, både andligt och kunskapsmässigt. Särskilt viktig var biten om kulturförståelse, att se både sin egen kultur och andras kulturer och hur de alla måste prövas inför Guds ord för att se vad som kommer från Honom och vad vi behöver göra upp med. Det stärkte mig verkligen i min övertygelse om att vi behöver leva tillsammans med människor från olika kulturer för att tillsammans lättare kunna se vad som är Guds plan och Guds väg i våra liv.

Vilken roll spelade PROMIS för din förberedelse inför utresan?

Att träffa andra människor som varit ute som missionärer och som var på väg ut var oerhört viktigt för mig, de samtalen gav mycket inspiration och även längtan. Året gav mig också tid för eftertanke och stillhet som jag annars inte hade haft. Det var även berikande att läsa så många bra böcker som hade blivit utvalda av lärarna på PROMIS.

På vilket sätt har du användning för kunskaperna i arbetet i Serbien?

Nu i början handlar det mycket om att kursen hjälpt oss att vara förberedda på att det ofta är tufft i början och hur vi kan underlätta för barnen och oss själva. PROMIS hjälpte mig också till en bättre vana att läsa Bibeln och be, det har jag stor glädje av nu. Det är ofta svårt att peka på exakt vad man lärt sig under ett år eftersom lärande är en process, men jag kan verkligen rekommendera PROMIS till alla som funderar på att åka ut som  missionärer i framtiden.Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+