Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Linnea Åberg ny regionledare i Asien

Som tonåring ville Linnea Åberg bli missionär i Asien. I januari åker hon ut för att leda EFKs arbete i regionen.

Linnea Åberg, ny regionledare för Asien. Foto: Jessica Svahn.

Linnea Åberg, ny regionledare för Asien. Foto: Jessica Svahn.

Linnea växte upp i Nybblekyrkan på Närkeslätten, en församling med lång tradition att sända missionärer och med starka kopplingar till kinamissionärerna som fick ge sitt liv vid förra sekelskiftet. Linnea berördes och formades av de starka berättelserna. Som ung vuxen gick hon bibelskola i Sydafrika och åkte även ut till Asien genom praktikprogrammet StepOut. Tanken var att därefter gå fyra år på Örebro Missionsskola och sedan åka tillbaka till Asien. Hennes blivande man Tobias hade emellertid inga sådana planer. Efter Örebro Missionsskola följde därför en tid för Frälsningsarmén i Norrköping och därefter mer teologi i Belgien. Sedan 2010 arbetar Linnea på Liljeholmens folkhögskola, där hon idag är kursföreståndare för Bibel & Efterföljelse. Familjen är med i Ryttargårdskyrkan i Linköping.

Delar regionansvaret med Andreas Henriksson

I våras bodde familjen en tid i ett land i Asien, något som ledde till beslutet att pröva utlandsmission. I januari åker de med sina två söner på ett och fyra år till missionscentret i Thailand. Linnea ska där dela ledarskapet med Andreas Henriksson som varit på plats sedan hösten 2014. Tanken har hela tiden varit att ha två regionledare. Linnea har personalansvaret och ansvarar även för området församlingsbyggande, som bland annat innebär att stötta pionjärer, utveckla ledare och föra teologiska samtal med partners. Tobias ska arbeta på missionscentret med resor för församlingsmedlemmar i syfte att skapa nätverk och erfarenhetsutbyte. Linnea ser mycket fram emot att åka ut och tjäna Gud utomlands.
– Just bredden är spännande; vi tränar vi lärjungar i Indien, vi  utvecklar byar i avlägsna områden, vi hjälper familjer fungera igen. Ytterst sett är det ju människor som får sina liv lyfta. Jag är stolt över att få vara en del av det.


Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+