Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Vi vill grunda, träna och tjäna

EFK-församlingarna har bestämt att prioritera tre ömsesidiga inriktningar för arbetet i världen. Hur arbetet sedan går till varierar naturligtvis, då behoven kan se väldigt olika ut i de fem världsdelar där EFK arbetar.  

Foto:Rustin Klafka. Församlingsbild från Indien

Fotograf: Rustin Klafka

Den första inriktningen, grunda, innebär att EFK vill vara med och grunda och utveckla församlingarna i länderna. I vissa världsdelar går relationen till blomstrande församlingsrörelserna på plats mer än 100 år tillbaka i tiden, i andra stödjer vi de få kämpande kristna som finns att bli fler. Den andra inriktningen, träna, innebär att vi vill utrusta, utbilda och utveckla människor. Vi stödjer till exempel många bibelskolor, ger ut stipendiat, gör det möjligt för barn att gå i skolan och sänder ut missionärer som utbildar nyckelpersoner. Den tredje inriktningen, tjäna, är att vi vill rädda liv, lindra nöd och förbättra levnadsvillkoren för utsatta. I många länder handlar det om barn och unga, men det kan även om att ge försörjningsmöjligheter via mikrolån eller utveckling av byar.

Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+