Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Vi arbetar för att ge barn en trygg framtid

I fyra regioner i världen arbetar EFK tillsammans med partners för att säkerställa att barns rättigheter efterföljs. Här hittar du EFKs projekt inom fokusområdet Barns rättigheter.

Barn vid järnvägen i Delhi, Indien. Foto David Gelinder

I många länder anses barnen vara längst ner i hierarkin och få vill lyssna till dem. EFK ser många exempel där framför allt kristna står upp för barnen och åstadkommer en positiv förändring. Mycket handlar om att lyssna till barnen. De vet ofta själv vad de behöver och kan ge oss viktiga nycklar. Vi arbetar på många nivåer för att ge barn en trygg framtid. Några exempel är barns rätt till utbildning, träning och utrustning av vuxna samt arbete bland gatubarn, barn med funktionsnedsättning, barn som riskerar att utsättas för våld och exploatering och barn i flyktingläger.

Behoven är enorma. Många barn vaknar varje dag upp till en ny dag utan att kunna känna sig trygga. De vet inte om de kommer bli sålda av sin familj, om deras föräldrar kommer att slå dem, om de måste arbeta till sena kvällen eller om någon kommer att tilltala dem med negativa och nedvärderande ord. Det finns så många barn som inte vet att de är värdefulla och skapade till Guds avbild. Här kan vi göra stor skillnad!

Projekt i region Europa/Mellanöstern

Projekt i region Afrika

Projekt i region Asien

Projekt i region Latinamerika och Iberiska halvön


Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+