Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Församlingsplantering i Sverige

Illustration:Elin Fhager

Illustration:Elin Fhager

Jesus är okänd för de flesta svenskar idag. Medlemmarna i Evangeliska Frikyrkans (EFK) församlingar vill ändra på det genom att berätta för fler varför Jesus är unik och följa honom i en generös, vardagsnära livsstil. EFK-församlingarna vill anta utmaningen att fler människor ska lär känna Jesus och så småningom börja träffas och bilda nya församlingar. Församlingar med ett gott ledarskap.

Hur kan vi söka Gud? Vad är det att tro på Gud? Genom att ställa dessa frågor för det församlingarna tillbaka till ursprunget, till det sätt som Jesus arbetade på. Han ställde dessa enkla, basala frågor. Det är här församlingsgrundande arbetet kommer in. När man som ett team vill grunda en ny församling, ställer man just dessa frågor.
 
Medarbetare vid Sverigeprogrammet inom EFK finns bland annat till för att stödja befintliga församlingar som vill bilda en ny församling som t.ex. en utpost. De ledare som ska jobba med detta erbjuds handledning och mentorstöd från ett nätverk av personer från hela Sverige. EFK har ett nationellt hubbteam för församlingsgrundande som kan hjälpa till med mentorskontakter. Dessa personer har mycket kunskap om ledarskap och hur man bildar nya församlingar. Inom rörelsen finns också många personer med mycket erfarenhet inom församlingsplantering, som kan inspirera och hjälpa er att ta nästa steg.

EFKs stöd till församlingar som vill bilda nya församlingar finansieras via givna gåvor. Vill du stödja insatserna på detta område så är du mer än välkommen med din gåva.länk till annan webbplats

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+