Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Teologisk & pedagogisk medvetenhet

Vi ser behovet av en bra grund att stå på bland både föräldrar och
ledare – en tydlig medvetenhet om vad tro handlar om i olika åldrar och
faser i barns och ungas liv. Vi behöver jobba på att hitta och dela med
oss av goda verktyg för hur vi delar, upplever och kommunicerar tro med
varandra både hemma och i kyrkan.

Under hösten har vi påbörjat ett arbete med hjälp till teologisk reflexion omkring en rad olika frågor.. Det är pastorer och ansvariga bland barn,unga och familjer som skickat in frågor omkring bland annat omvändelse, nattvard, församling för alla åldrar, karismatik... Under hösten har en grupp träffats och tagit sig an utmaningen att börja formulera råd och hjälp till både ledare och föräldrar.


Lästips!

Ge det vidare!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster En församling för alla generationer (Libris)

Hela sitt liv har Egil Svartdahl levt och verkat i goda och varma kristna församlingar som bestått av folk i alla åldrar – på gott och ont. Spänningar mellan generationer är den största utmaning som han har mött.
I den här boken tar han oss in i både problemställningar och utmaningar som han själv har stått i och de erfarenheter han fått på köpet. En röd tråd genom boken är att hela tiden ge tron vidare - varje ålder behövs i församlingen och varje ålder behöver få höra det glada budskapet. Men hur bygger man församling för alla generationer?

Till varje kpitel i boken finns också samtalfrågor, perfekt att dra nytta av i församlingsledningar, föräldragrupper, ledarsamlingar, smågrupper, ungdomsråd... eller temakvällar.

Låt berättelsen leva!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Verbum)

Författaren och barnbibelforskaren Sören Dalevi menar att Bibeln är betydelsefull läsning för barn och unga, och att den kan spela en betydande roll rakt in i deras liv. En bärande tanke i boken är att barnets egna perspektiv och frågor är oerhört viktiga när man läser bibeltexter för och tillsammans med barn. Läsaren ledsagas genom de svårigheter som kan uppstå när man ska välja bibeltexter och barnbiblar.

En vän från himlenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(Libris)

Författaren Ylva Eggehorn och illustratören Tord Nygren berättar tillsammans ur Bibeln, en enda stor berättelse som samtidigt är många berättelser. En vän från himlen är Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn. En bok att läsa högt tillsammans eller tyst, rakt igenom eller lite i taget - och en bok att tala med varandra om. Passar för skolan och kyrkans barngrupper, som utdelningsgåva i församlingen, för högläsning bland de lite yngre och för tyst läsning när man kan läsa själv.

Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+