Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Webbkurs: Leva församling

Välkommen att ta del av vår webbkurs! Kursen är alldeles gratis och handlar om att leva församling med alla generationer.

I fyra olika avsnitt à cirka 20 minuter sätter vi fokus på:

  • Gud, familj och församling som en helhet
  • Hemmet som kyrka
  • Kyrkan som hem
  • En relevant församling för unga människor

Varje avsnitt innehåller en kort introduktion, ett undervisande pass, ett uppföljande samtal samt förslag på frågor och övningar att jobba vidare med i den egna gruppen. Vi hoppas att detta ska ge dig och er som tittar och lyssnar ett bra och inspirerande underlag för konstruktiva samtal. Vi hoppas också att det får utmana till att bygga församling för alla åldrar.

Vi som medverkar i kursen är Niclas Ljung, Maria Furusand och Susanne Olofsson. Vi är alla engagerade inom Evangeliska Frikyrkan. Niclas och Maria är pastorer i lokala församlingar och har även ett engagemang för olika frågor i vår rörelse. Susanne är anställd i EFKs Sverigeprogram och arbetar också deltid i en lokal församling. Det vi tar upp i kursen är områden som är mycket angelägna för oss och som vi alla är engagerade i på olika sätt.

En användbar kurs i olika sammanhang

Kursen passar bra för många olika grupper och sammanhang – ett barn- och ungdomsråd, en församlingsledning, en grupp söndagsskolledare, en gudstjänstgrupp, en cellgrupp, en styrelse … Man kan dra nytta av kursen som helhet eller använda olika delar av den exempelvis för ett läger i församlingen, en fördjupningsdag eller varför inte som inspiration för en gudstjänstserie?

För dig/er som leder samtalen finns här en enkel ledarhandledning med goda råd och tipsPDF. Här finns också alla övningar från filmerna.

Låt oss veta om du använder webbkursen!

Vi vill gärna veta vem du/ni är som använder kursen. Gör det genom att skicka ett mejl till susanne.olofsson@efk.se. Tala om med vilka ni genomfört den (exempelvis ledargrupp, cellgrupp, styrelse...), i vilken församling och gärna vad den fått betyda.


Avsnitt 1: Gud, familj och församling som helhet

Avsnitt 2: Hemmet som kyrka

Avsnitt 3: Kyrkan som hem

Avsnitt 4: En relevant församling för unga människor

Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+