Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Leva församling - unik handledning för din församling

Vill du se en förändring eller utveckling när det gäller barn, unga, familj och församlingen? Ett bra sätt är att starta en process. Det är i alla fall vår erfarenhet från vårt övriga arbete inom Sverigeprogrammet i EFK. Därför erbjuder vi ”Leva församling” – en handledningsprocess i tre steg som vänder sig till såväl barn- och ungdomsledare som församlingsledare.


En intresseväckare... och sen tre samlingar!

Första samlingen är i form av en fristående intresseväckare, där vi bland annat lyfter fram vikten av att vara en relevant församling för barn och unga. Vi berättar också mer om vad det kan handla om att starta en mer medveten satsning för att jobba vidare med dessa frågor. Denna upptakt riktar sig till alla ledare och föräldrar i församlingen.

Väljer ni att gå vidare jobbar vi sedan på med ytterligare tre träffar under en period av ett och ett halvt till två år. Vid dessa träffar får ni som ledargrupp chans jobba tillsammans med att hitta möjliga vägar framåt. En handledare följer er resa och håller i de olika samlingarna. Syftet är att ta steg framåt när det gäller:

  • Hemmet som kyrka
  • Kyrkan som hem
  • En relevant församling för barn och unga

Aktuella handledare

Vi som är handledare har alla gedigen erfarenhet som ledare i församling och jobbar nu med dessa frågor i Församlingsprogrammet.

Maria Furusandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är barn- och familjepastor i Folkungakyrkan, Stockholm.

Niclas Ljunglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är pastor i Lugnetkyrkan, Falun.

Susanne Olofsson arbetar med att utveckla ledare, metoder och material i EFK.

Välkommen att höra av dig direkt till någon av oss genom att klicka på namnet.

Bra att veta

För en lyckad process ska varje församling utse en arbetsgrupp/team som tar ansvar för den process som startar upp och följer upp det som händer och beslutas på samlingarna. I gruppen bör ingå minst två personer från församlingens ledning. Detta är viktigt för att det som händer integreras i församlingens arbete.

När det gäller kostnader för besök av handledare gäller följande:

  • Introduktionssamling 2 500 kr + resa
  • Tre heldagsamlingar specialpris 6000 kr + resor (Faktiskt pris är 15 000 kr som via SST-medel subventionerats med 9 000 kr).

Förutom själva besöken av handledare, finns dessa även tillgängliga för samtal och avstämning med ert team/arbetsgrupp och som en resurs mellan samlingarna. 


Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+