Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Därför utökar EFK kampen mot människohandeln

Det senaste åren har handeln med människor ökat mycket. EFK, som har ett brett internationellt arbete för utsatta människor, har sett de ökande behoven utomlands och vill under de kommande åren uppmärksamma församlingar och andra om fenomenet och vad man kan göra åt det. Människohandel finns också i Sverige.

prostituerade kvinnor

Foto:istock.com

Utifrån den kristna övertygelsen om att alla människor har ett unikt, oändligt värde i Guds ögon är handel med människor en djup kränkning av människovärdet som vi kristna aldrig kan låta fortgå. Dessutom är detta något som oftast drabbar de redan utsatta, de allra fattigaste, de som EFK sedan länge prioriterar att arbeta bland i vår mission.

EFK-församlingarna stödjer några projekt som syftar till att bygga relationer och hjälpa brottsoffren, men många projekt som funnits i många år bekämpar redan roten till att handeln kan förekomma överhuvudtaget. Dessa rötter är oftast arbetslöshet, fattigdom, diskriminering, utanförskap och attityder som gör det svårare för människor att hävda sina rättigheter och komma ur hopplöshet. Några exempel på detta är att vi genom modersamfunden mer hundra år tillbaka på olika ställen i världen gett stöd till församlingar i Afrika för att ge bättre förutsättningar för dem att tjäna i samhället, EFK-församlingar stödjer projekt som ger barn I Latinamerika en trygg barndom och  inte minst de projekt i Asien med t.ex. mikrolån som verktyg som ger möjlighet att försörja sig och sin familj.

Lär dig mer om människohandel - två experter berättar

Relaterad information

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+