Våra webbplatser

Våra webbplatser

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Translate

Webbkarta        Press        Logga in        RSS

Dela:

 Skriv ut sida

Idébank och goda exempel

Är det här något för er? Vad kan ni göra, oavsett om ni har små eller stora resurser? Här finns något för alla. Hämta inspiration och tips från hur andra arbetar:

Ge och få

Det finns också många små saker som i stort sett varje församling skulle kunna göra. Ett exempel: Husbykyrkan, Kista, har ett litet rum fyllt med hela och rena kläder. Där kan den som vill lämna hela och rena kläder som man inte behöver, och den som behöver får där hämta kläder gratis.

Giving hands

Giving hands vill göra skillnad för människor mitt i vardagen. Individer i församlingen får anmäla på vilket sätt de kan hjälpa till praktiskt. Det kan vara allt från att baka bullar, sätta upp en glödlampa, ha coachsamtal, sitta barnvakt, städa, snickra, ta fram CV, laga dator, handla …och så vidare!

Hjälpen är i första hand tänkt till ensamstående föräldrar, pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna. Några timmar i veckan står de på olika platser som arbetsförmedlingen, försäkringskassan, socialkontoret, dagis mm. Då bär de en speciell ”GivingHands-väst” på vilken det står ”Giving Hands – vi är till för dig!”

Läs mer om och inspireras av Folkungakyrkans (Stockholm) Giving Hands www.givinghands.selänk till annan webbplats

I livets tjänst

I livets tjänst är EFK:s idé-och studiematerial omkring diakoni. Det är en värdefull hjälp för ett diakoniråd, en församlingsledning, i undervisning... och andra sammanhang där man vill arbeta med diakonala frågor. Häftet kostar 150 kronor och finns att beställa på vår webbshoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Diakoni – mer än ord

Diakoni mer än ord är SKR:s grundläggande studiematerial om diakoni. Syftet med materialet är att uppmuntra till studier och samtal om kyrkans diakonala tjänst.  Ladda fritt ned som PDF-fil!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Över gränser. Diakonalt arbete i Nordiska kyrkor (Verbum)

Varje nordiskt land har lämnat bidrag till boken som beskriver diakonalt arbete i Nordens städer utifrån församlingsdiakonins perspektiv. Boken kan användas i diakonalt utvecklingsarbete i församlingar, i utbildning, på diakoniinstitutioner och sociala byråer, bland kyrkopolitiker, diakoner och präster.

Har du fler tips?

Vill du berätta hur ni arbetar diakonalt på er ort får du gärna kontakta Staffan Jenemark.

Relaterad information

Liknande sidor på efk.se

Evangeliska Frikyrkan    Box 1624    701 16 Örebro    019 - 16 76 00     info@efk.se     webmaster@efk.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.
Google+